Sergio Schaart
View my Facebook profile Follow me on X Let's Mewe! View my gab profile Instagram View my LastFM playlist View my LinkedIn profile

SERGIO'S VIDEO CHOICE:


videochoice thumbnail

Klangstof – Death09

Sergio's videochoice:

Thomas Azier – Angelene

Thomas Azier is geboren in Leiden, en via het noorden van Nederland is hij uiteindelijk terecht gekomen in zijn huidige woonplaats Berlijn. Daar heeft hij inspiratie opgedaan voor zijn eerste twee EP’s die hij onder eigen beheer heeft uitgebracht. Zijn muziek laat zich het best kenmerken als kwaliteits-electrowave. Raakvlakken zijn te vinden met Depeche Mode, Hurts, Alphaville en Blancmange maar uiteindelijk slaagt Thomas erin een geheel eigen sound neer te zetten. De invloed van de grote stad Berlijn is duidelijk terug te vinden in de muziek. Zijn tracks klinken hierdoor in meer of mindere mate duister en groots.

Op de onlangs verschenen tweede EP staat “Angelene”. Dit is een prachtig geproduceerde track die eind februari voorzien werd van een geweldig mooie videoclip. “Aanvankelijk denk je naar een klassiek boy-meets-girl-verhaal te kijken, maar al gauw blijkt er iets duisters en futuristisch gaande.”, zo typeert de VPRO deze video.

“Angelene” staat op de EP Hylas 002 waar er op het moment van schrijven nog een paar exemplaren van te bestellen zijn via de Facebook pagina van Thomas Azier. Na de zomer komt Hylas 003 uit wat een compleet album zal worden. Wat mij betreft gaan wij nog veel van dit nieuwe talent horen!

Meer info over Thomas Azier:
Facebook pagina
Officiƫle website
VPRO bespreking videoclip